Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Pàgina principalMapa de la webContacteCanvia mida font
» Inici » EQUIPAMENTS »

ESCOLA FONT DE L'ARC

L’edifici de l’Escola Font de l'Arc està situat a l'Av. de les Escoles, 1; i va ser inaugurat el 27 de Març de 1993.

Les seves instal·lacions disposen d'àmplies aules per desenvolupar les classes, així com sala d'ordinadors, biblioteca i despatxos. Per altra banda, a l'exterior hi podem trobar: a un costat de l'edifici, la pista esportiva per poder fer partits de futbol, basquet, les classes d'educació física,... i un hortet que cuiden els nens i nenes de l'escola; a l'altre costat hi ha el pati d’educació infantil amb gronxadors pels més petits i uns preciosos arbres que donen ombra els dies que fa molta calor, entre els que destaca un petit cirerer. A la porxada del darrera hi trobem una font i molt d'espai lliure perquè els alumnes es puguin esplaiar a l'hora del pati.

L'escola també té un mòdul de menjador, aula, cuina i dos serveis. 

L'Escola Font de l'Arc pertany a la zona escolar rural del Baix Camp Sud, i el passat 12 de Novembre de 2010 van recollir el distintiu que els acredita com Escola Verda; i què significa Escola Verda? Doncs és un programa que sorgeix del Departament de Medi Ambient i del d’Educació com un compromís per donar suport als centres educatius de Catalunya per afrontar, des de l'educació, nous reptes i valors sostenibles amb el medi ambient.

Degut a això molts dels projectes i temes que es tracten a l'escola tenen a veure amb la natura, l'entorn , la sostenibilitat, i en adquirir una nova consciència medi ambiental per tenir cura del nostre planeta Terra; un clar exemple és l'hort que tenen construït a l'escola, on els alumnes poden aprendre a cuidar els aliments que creixen a la terra, plantar-los, regar-los, veure com creixen, i així poder sentir-s'hi més propers. A part de l'hort, es fan altres actuacions envers aquest projecte: es va adquirir un compostador, des de fa poc cada any s’intenten reutilitzar els llibres dels alumnes, la temàtica de les classes sempre va encaminada a una educació sostenible,...etc. I tot això fa que l'Escola Font de l'Arc sigui un lloc ideal per l'educació, el desenvolupament i la conscienciació dels nostres fills per un futur millor.

ESCOLA

ESCOLA

diumenge, 5 de febrer
El Temps

© Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou · - Plaça de la Vila s/n - 43311 Vilanova d'Escornalbou - Baix Camp (Tarragona) - Telèfon: 977 83 75 19 - Fax: 977 83 81 97