Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Pàgina principalMapa de la webContacteCanvia mida font
» Inici » ENTITATS »

ASSOCIACIÓ DE JOVES " ELS DOS TOMBS "

Benvinguts a l’espai de l’Associació de Joves els Dos Tombs.

 

Des del dia 22 d’octubre de 2010 som una entitat reconeguda com a tal per la Generalitat de Catalunya. Tot i això, l’idea de formar un grup de joves per treballar pel poble, promoure les nostres inquietuds i lluitar per un espai jove a Vilanova d’Escornalbou sorgeix l’estiu del 2010. Quan alguns dels actuals joves que formem l’associació vam decidir moure’ns per crear-la, juntament amb el suport i l’assessorament de la tècnica de Joventut que l’Ajuntament va posar al nostre abast.

 

El primer pas era trobar una junta, la qual esta composta per un president, una vicepresidenta, una secretària, un tresorer, una vocal i tots els socis que assisteixen a les reunions convocades. El segon que vam fer ser buscar un nom, de totes les propostes que van sorgir, la que més ens va agradar va ser Els Dos Tombs, aquest nom és el que se li donava a dos tombs molt tancats que hi havia a l’entrada del poble, coincidint amb la remodelació de la carretera i l’eliminació d’aquests vam optar perquè no és perdés aquesta dominació tant particular i fer-lo nostre, actualment creiem que aquest nom també ens fa honor ja que ha vegades donem masses tombs a les coses. Amb les bromes a part, el següent pas era trobar el nostre logotip, la nostra identitat visual, aquesta tasca ens la va fer una veïna del poble, La Providència Bargalló, que des del primer moment s’hi va posar amb moltes ganes i el resultat va ser molt recompensant per tots. Des d’aquí li volem tornar a agrair la seva col·laboració.

 

Amb la junta, els socis, el nom, el logotip i amb sens ja érem una associació del tot legal. I com que “las cosas de palacio van despacio” fins la Festa Major d’hivern que es celebra el mes de Gener en honor a St. Sebastià no vam poder fer la nostra primera festa jove. Aquesta festa va tenir lloc el 15 de gener del 2011 a la sala del cinema del nostre poble. Van actuar dos grups, els Papagayo amb la seva rumba despreocupada, que tot just començaven a volar i l’orquestra Catrock que ens va delitar amb els temes més populars i actuals del rock català del nostre país. Els dies previs a aquesta festa tant esperada van estar plens de nervis però amb una gran il·lusió per la feina, vam preparar la barra, vam anar a comprar la beguda i el gel, els tiquets, les entrades, fer propaganda per les xarxes socials, els amics i els coneguts... fins que va arribar el gran dia i la gran sorpresa, la festa jove va ser tot un èxit! Vam omplir la sala del cinema, els grups van donar el millor de si i la nostra organització va ser de 10.

 

Un cop paït el gran èxit del gener, ens vam posar les piles per la pròxima festa, Sant Jordi, aquest cop els protagonistes van ser la canalla del poble. Vam muntar un estand al costat de la venda de llibres i oferiríem per tots aquells nens i nenes fer un dibuix sobre el dia que estàvem celebrant, aquells que hi participaven s’emportaven un punt de llibre de record i entraven a participar a un concurs de dibuix. També vam repartir coca i xocolata per esmorzar. Al finalitzar el mati vam repartir els premis dels guanyadors del concurs, que com es tradició aquest dia, els hi vam regalar un llibre.

 

Començava a fer calor i amb això va arribar l’estiu, i a Vilanova la Festa Major que aquest cop celebrem a l’agost en honor a St. Agustí. En els actes que es van celebrar vam tenir una participació prou destacada a les jornades de cucanyes que es munten pels més petits del poble, van jugar a estirar la corda, amb globus, els vam pintar...

Però a la festa on ens vam poder lluir un altre cop va ser a la nit de joves, aquest cop és va celebrar el 19 d’agost a la Plaça de la Font. Abans de començar la festa, tots els que es van apropar aquella nit d’estiu al nostre poble van poder gaudir d’un espectacle de foc de la mà dels Diables de Reus, un gran espectacle amb molt de llum i soroll. Aquella nit els protagonistes de fer-nos ballar fina a altes hores de la matinada va ser l’Orquestra Gira-Sol, vam poder gaudir de les cançons més actuals i amb més ritme del moment. L’associació, aquest cop, contava amb l’experiència de la festa del gener, però us assegurem que els nervis ens van tornar a aparèixer a la majoria. Per sort podem mostrar-vos un altre èxit en aquestes línies, tot va sortir perfecte.

 

Fins aquí la nostra participació visible al poble, tot i això volem remarcar que ens reunim i estem treballant i vetllant per les properes festes joves que es celebraran a Vilanova d’Escornalbou, la més propera la Festa Major d’hivern.

 

Estem orgullosos de tot el que hem aconseguit fins ara, som la primera associació de joves que ha tingut el poble, som una entitat amb un gran suport per part dels socis que s’han afegit posteriorment a la seva creació i amb una gran participació i empenta per part dels que estem dins i des del primer dia hem cregut i hem apostat per aquest projecte comú. Com podeu comprovar som compromesos i amb esperit de tirar endavant, ens adaptem a les situacions i intentem buscar solucions a tots aquells imprevistos que ens trobem en aquest camí, un camí que esperem que els joves que pugen darrera nostre sàpiguen cuidar i tirar endavant amb tota la força i il·lusió que ho fem nosaltres.

 

Per acabar, volem animar a tots aquells que encara no estan dins l’associació ha que vinguin i s’apuntin, tenim ganes de veure cares noves i de fer moltes més coses per aquest poble que al cap hi ha la fi, és el que ens ha vist créixer.

 

Moltes gràcies per tot a tots,

L’associació de Joves els Dos Tombs.

 

 

diumenge, 5 de febrer
El Temps

© Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou · - Plaça de la Vila s/n - 43311 Vilanova d'Escornalbou - Baix Camp (Tarragona) - Telèfon: 977 83 75 19 - Fax: 977 83 81 97