Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Pàgina principalMapa de la webContacteCanvia mida font

GASTRONÒMIQUES

 

A continuació enumerarem alguns plats o menjars que anys enrere eren populars i que molts d'ells s' acostumaven a cuinar a les cases dels vilanovencs, entre d'altres pobles .N'hi ha que encara és mantenen ara, i d'altres que segurament que els hem sentit anomenar als nostres pares o avis.

 

Començarem amb plats que s'acostumaven a veure a les taules de totes les cases com eren:

 

 

Les Flors del Carabassó fregides a la paella i amanides amb sucre

Truita de Fesols amb suquet

Sopa de Brosses ( sopa amb carn trinxada i pa ratllat)

Sopes d'all

Sopes de Farigola

 

Pel que fa a la carn la gent tenia com a costum anar a buscar Punxades, que era la sang coagulada dels animals, les Freixures, que eren els budells o fins i tot Sabatetes, que era la llengua de corder.

 

D'altres plats encara formen part del dia a dia de moltes cases com: l'Escudella, el Fricandó...

 

Un altre menjar molt típic de Vilanova és la famosa Coca en Recapte del Forn de Pa Porta, i que abans la gent se l'acostumava a menjar amb Arengada; al Forn de Pa també s'hi acostumava a portar les patates per fer-les al caliu, o les avellanes i ametlles per torrar-les.

 

Per berenar la gent, i sobretot la mainada, menjava :

 

Pa amb oli i sucre

Pa amb vi i sucre

Galetes sucades amb aigua

Pa amb vinagre, oli i un ceballot

 

Un postre ben conegut a Vilanova i molt dolç és el Braç de Fabiola, fet amb galetes, coco, i cafè com a ingredients principals.

I els "Bouets de Vilanova", el postre típic de Vilanova.

dimarts, 27 de juny
El Temps

© Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou · - Plaça de la Vila s/n - 43311 Vilanova d'Escornalbou - Baix Camp (Tarragona) - Telèfon: 977 83 75 19 - Fax: 977 83 81 97