A continuació enumerarem alguns plats o menjars que anys enrere eren populars i que molts d'ells s' acostumaven a cuinar a les cases dels vilanovencs, entre d'altres pobles .N'hi ha que encara és mantenen ara, i d'altres que segurament que els hem sentit anomenar als nostres pares o avis.
Començarem amb plats que s'acostumaven a veure a les taules de totes les cases com eren:
Les Flors del Carabassó fregides a la paella i amanides amb sucre
Truita de Fesols amb suquet
Sopa de Brosses ( sopa amb carn trinxada i pa ratllat)
Sopes d'all
Sopes de Farigola
Pel que fa a la carn la gent tenia com a costum anar a buscar Punxades, que era la sang coagulada dels animals, les Freixures, que eren els budells o fins i tot Sabatetes, que era la llengua de corder.
D'altres plats encara formen part del dia a dia de moltes cases com: l'Escudella, el Fricandó...
Un altre menjar molt típic de Vilanova és la famosa Coca en Recapte del Forn de Pa Porta, i que abans la gent se l'acostumava a menjar amb Arengada; al Forn de Pa també s'hi acostumava a portar les patates per fer-les al caliu, o les avellanes i ametlles per torrar-les.
Per berenar la gent, i sobretot la mainada, menjava :
Pa amb oli i sucre
Pa amb vi i sucre
Galetes sucades amb aigua
Pa amb vinagre, oli i un ceballot
Un postre ben conegut a Vilanova i molt dolç és el Braç de Fabiola, fet amb galetes, coco, i cafè com a ingredients principals.
I els "Bouets de Vilanova", el postre típic de Vilanova.